Kategorie

Dárky pro mořské vlky

Zveřejněno: 2019-09-27 10:37:30
Kategorie:

V našich krajích jsme bohužel trochu omezeni oproti přímořským státům. Ty mají přístup k moři a tedy i pro vodní sporty takřka neomezený. Ale i u nás se najdou možnosti, jak se plachtění naučit a kde se tomuto sportu věnovat. Bohudík máme na našem území vcelku velké množství vodních nádrží, které sice mořem nejsou, ale v něčem mu mohou směle konkurovat. V dávných dobách bylo plachtění na moři vlastně tím nejzákladnějším principem, někdy dopomáhali námořníci svými vesly, nicméně lodě byly na větru velmi závislé. V dnešní době se plachetnic využívá opravdu především pro sport nebo rekreační účely.

Novodobí námořníci

Je možné, že máte mezi svými známými nebo kamarádi nějakého toho mořského vlka. Někoho, kdo naprosto propadl kouzlu kombinace větru a vody. Pro takový koníček je třeba znát neuvěřitelnou spoustu věcí, ať už technických, či o povětrnostních podmínkách, fyzice, chování lodi na vodě, apod. Plachtění na vodě má také svoje pravidla a etiketu, pokud se například plaví na lodi víc lidí, nikdy nestojí, nýbrž sedí, to aby kormidelník měl dobrý výhled. Také se traduje, že na lodi se nehvízdá – dříve byl každý povel předáván hvizdem a mohli byste splést posádku, navíc také koluje pověra, že hvízdáním na lodi se ruší mrtví námořníci a přináší to nepříznivý vítr.

Dárky pro mořské vlky

Pokud se blíží nějaké výročí, narozeniny nebo svátek a oslavencem je právě váš námořník, tak možná přemýšlíte, čím ho obdarovat, abyste úplně nešlápli vedle. Přiznáváme, že najít vhodný dárek pro tento koníček je poměrně těžké. Jedná se opravdu o specifický sport, a pokud se o něj alespoň částečně nezajímáte, je téměř jisté, že budete úplně mimo. Takže v tomhle případě nedoporučujeme žádné technické věci ani doplňky pro plavbu. Co by se námořníkům mohlo hodit, je třeba nějaká dobrá píšťalka, svítilna nebo baterka s dobrou výdrží, nebo třeba nějaký stylový šátek s námořnickou tematikou.

Pokud ale toužíte být originální a tentokrát se vyhnout obligátním dárkům pro námořníky, jako je lahev rumu, zkuste mrknout na náš online shop! Nabízíme totiž naprosto fantastická stylová trička s vtipným potiskem pro všechny druhy sportu, tedy i pro plachtění a milovníky vody! Designová trička jsou vyráběna z vysoce kvalitní bavlny, pomocí nejmodernější technologie potisku. Garantujeme vám, že s takovým originálním dárkem u oslavence určitě zabodujete!

Sdílet tento obsah

Přidat komentář

 (s http://)